Căsuța Bunicii din Șimon, o așezare tradițională autentică ce ne invită la o călătorie în timp, spre anii 1900

În zona retrasă din satul Șimon, în apropiere de Bran, se află o căsuță ca pe vremea bunicii. De aici și numele.

Terenul ce înconjoară căsuța asigură intimitate și celui mai pretențios turist, fiind în același timp și un loc ideal pentru familiile cu copii.

Arhitectura casei, construită pe fundația unei locuințe vechi de la 1910 și structurată astfel încât să reprezinte tipul de casă rurală din zona Bran-Moeciu, cu pridvor și ferestre mici, camere cu mobilier pictat și acoperiș din draniță.

Căsuța e învăluită într-o atmosferă rustică, deloc încărcată. Administratorul locului, alături de tatăl său, s-a implicat în totalitate ca acest loc să fie unul aparte, ca în vremea bunicii: de la mobilier până la corpuri de iluminat, formate din vase tradiționale, uși și ferestre, toate făcute în familie, care redau autenticitatea unei locații rurale.

În interior, căsuța are un living cu șemineu, alături de care se află „fotoliul bunicii”. De aici, se face legătura cu camerele de la etaj, printr-o frumoasă scară interioară.

Căsuța bunicii este înconjurată de Munții Bucegi și Piatra Craiului, în apropiere aflându-se Schitul Bran, iar celelalte obiective turistice ale zonei Bran-Moeciu sunt doar la câțiva kilometri distanță.

Unde se află Căsuța Bunicii? Ei bine, la 195 de kilometri de București, în Șimon, Bran, pe un drum forestier de doi kilometri.

Sursa: locurifaine.ro

editor