Cascada Clocota, cascada care nu îngheață niciodată! Descoperă un peisaj de poveste într-o „destinație turistică de excelență a României”

Chiar dacă e prea devreme ca să ne gândim la zilele de week-end, o „fugă” cu privirea putem da oricând, cât să ne facem planuri pentru următoarea escapadă.

Un loc pe care nu trebuie să-l ratați când vreți să stați departe de agitația din oraș este Cascada Clocota, situată în județul Hunedoara. Această cădere superbe de apă, prea puțin cunoscută de turiști se află în stațiunea balneară Geoagiu Băi, stațiune renumită și ea pentru apele sale curative.

La Cascada Clocota minunile naturii există și așteaptă să fie văzute și-admirate de ochi curioși. Căderea de apă este una dintre cele mai spectaculoase din România. Cascada Clocota este situată pe râul cu același nume, în sud-estul stațiunii Geoagiu-Băi, la doar 15 minute de centrul orașului. Căderea de apă are în jur de 38 – 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri. Interesant este faptul că apa Clocotei nu îngheață niciodată, și asta pentru că ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă, dar și un râuleț. Potrivit specialiștilor, apa cascadei este una pură, plată.

Pe lângă faptul că aici apa nu îngheață niciodată, cascada are și un aspect aparte. Și asta datorită unor falduri verticale care s-au creat pe întreaga înălțime a căderii de apă.

La cascadă se poate ajunge în doua feluri, ori pe poteca ce coboară din drumul ce duce spre oraşul Geoagiu – cascada se vede din drum, ori din staţiune, pe o străduţă ce porneşte din drumul care face legătura între Hotelul Diana şi centrul civic al staţiunii.

editor